Tātad, īres līgums ir parakstīts, jaunās atslēgas ir saņemtas, un tu stāvi sava pirmā mājokļa durvju priekšā. Ko tālāk?

Ievākšanās pirmajā mājoklī ir ļoti nozīmīgs notikums katra dzīvē. Ir vairākas lietas, kas jāņem vērā, kad to dekorēsi. Iespējams, tu nevarēsi mainīt dzīvokļa izkārtojumu, struktūru, vai pašu stilu. Tomēr, ir daži knifiņi, ar kuru palīdzību spēsi pārveidot sava mājokļa personību.

Savā pirmajā mājoklī izmanto atjautīgus dekorēšanas veidus, lai radītu patiesu mājīguma sajūtu!

Interjera dizains no Manatapete


Sāc ar sienām


Tagad, kad esi apņēmies sākt dekorēšanu, būtu jāpadomā par sienām. Tu droši vien prāto: “Bet es gribēšu atgūt savu depozītu. Nekādā gadījumā nedrīkst krāsot sienas.” Par laimi, mēs zinām dažus vienkāršus knifiņus, kas pilnībā pārvērtīs mājokļa izskatu bez nepieciešamības krāsot sienas. Dekorējot savu pirmo mājokli, galvenais ir parūpēties par to, lai veiktās pārmaiņas nav uz palikšanu. Tomēr, tas nenozīmē, ka tu nedrīksti nedaudz izklaidēties!

Izmēģini pašlīmējošo tapeti, lai atsvaidzinātu telpas dizainu un piešķirtu mājoklim odziņu. Viegli pielīmējama un viegli noņemama – šī tapete ir perfektais risinājums tiem, kas īrē savu dzīvesvietu! Pašlīmējošās tapetes nav dārgs prieks, jo īpaši, ja plāno aplīmēt tikai vienu akcenta sienu. Līmēšanas process ir ļoti vienkāršs, kā arī tapetes var jebkurā brīdī nomainīt. Tas ir no svara, ja zini, ka tava gaume ar laiku mainīsies. Kā arī, ir pieejami neskaitāmi pašlīmējošo tapešu dizaini un tu varēsi bez problēmām atrādīt pasaulei savu personīgo stilu.


Parūpējies par apgaismojumu


Viena no problēmām, ar kuru nākas saskarties visbiežāk, ir īrētā mājokļa apgaismojums. Parasti nākas cīnīties ar vecām lustrām, kas nepiestāv interjeram, vai padara to vecmodīgu un garlaicīgu. Par laimi, 21. gadsimtā, viens no lētākajiem veidiem, kā uzlabot savu mājokli, ir parūpējoties par gaismekļiem.

Pareizs apgaismojums liks telpai izskatīties omulīgāk, it īpaši, ja nav logu, vai arī pati telpa nav liela. Ir gan galda lampas, gan stāvlampas, gan lustras, ir neskaitāmi daudz gaismekļu, no kuriem izvēlēties patīkamāko un ar kuru palīdzību izcelt sava mājokļa stilu (minimālistisks, bohēmisks, moderns utt.). Griestu un galda lampām ir atšķirīga intensitāte – izmanto to, lai tavs mājoklis būtu interesantāks. Iegādājies kādu jestra dizaina galda lampu, lai ieviestu telpā krāsas, piešķirtu tai unikālu stilu un, protams, lai izgaismotu telpu. Patīkamai noskaņai, vari iegādāties svecītes, bet, ja saules gaisma ir tā, kas tev vairāk iet pie sirds, iegādājies gaumīgus aizkarus, kas izcels tavus logus.

Ņem vērā arī to, ka dzelteno toņu spuldzītes palīdzēs radīt omulīgu atmosfēru mājā. Vēsu, zilu toņu spuldzes radīs piemērotu atmosfēru dažādu nopietnu darbu veikšanai, vai mācībām.

Galda apgaismojums


Dekorē mēbeles pats


Budžeta ierobežojumu dēļ, pirmo mājokļu īpašnieki mēdz atturēties no savām sapņu mēbelēm un dekoriem. Tomēr, tu vari pats izveidot savas dekorācijas – internetā ir ļoti daudz informācijas par šādiem pašmāju projektiņiem.

Vari pārkrāsot vecu, izbrāķētu grāmatu plauktu kādā krāsā vien vēlies. Koka paletes vari pārveidot par unikālu kafijas galdiņu. Kā arī, papēti Facebook Marketplace – bieži vien cilvēki tur publicē sev nevajadzīgās mēbeles, atdod tās bez maksas, vai arī pārdod par izdevīgu cenu. Tu ne tikai ietaupīsi naudu pērkot šādas mēbeles, bet, iespējams, atradīsi arī kādu unikālu eksemplāru.

Neaizmirsti to, ka pašlīmējošā tapete ir paredzēta ne tikai sienām, bet arī dažādiem priekšmetiem, piemēram, plauktiņiem, skapīšiem, atvilktnēm. Tos aplīmējot, pat mazākā telpa iegūs stilīgu akcentiņu. Izmanto pašlīmējošo tapeti, lai izveidotu vēl neredzētas, noņemamas, virtuves dekoru kombinācijas, piemēram, vari aplīmēt sienu aiz plīts ar kādu gaumīgu tapeti. Pat sīkākās pārmaiņas tavā pirmajā mājoklī palīdzēs tev justies omulīgāk.


Atsvaidzini telpu ar augiem


Izmantojot dzīvus augus, mazs dzīvoklis tiks atbrīvots no smacējošas, nospiedošas sajūtas. Augi ir lielisks dekora elements, kā arī, tie uzlabo gaisa kvalitāti un samazina stresu. Tomēr, neaizmirsti nodrošināt tiem pietiekoši daudz gaismas. Ja neesi pārliecināts par to, ka spēsi parūpēties par dzīviem augiem, izdekorē savu nelielo dzīvokli ar mākslīgajiem – vizuālais efekts būs tieši tāds pats. Ja arī tie neiet pie sirds, izvēlies tapeti ar lapu rakstu!Manatapete augi uz skapja


Pievērs uzmanību brīvajai vietai


Tā vieta, kas tev būs uzmanības centrā, ir galvenā visā telpas izkārtojumā. Tā var būt vieta, kur stāv televizors, kamīns, vai kas cits, ko tu izvēlēsies. Iekārto telpu tā, lai mēbeles ieskautu šo vietu un parūpējies par to, lai starp mēbelēm būtu pietiekoši daudz brīvās vietas.

Ja ir jāizvēlas starp glītām mēbelēm un tādām, kas ir ietilpīgas, izvēlies ietilpīgās – tu vienmēr varēsi izdekorēt savas mēbeles pēc sirds patikas! Piemēram, iegādājies gultu ar iebūvētu mantu uzglabāšanas nodalījumu, vai arī tādu, zem kuras varēsi nolikt mantu uzglabāšanas kastes. Labs variants ir arī izvelkamie dīvāni, vai galdi, kurus vari izmantot dažādām vajadzībām.

Ņem vērā arī to, ka skapji un kumodes aizņem daudz vietas, un liek mazai telpai izskatīties smagnēji, pārbāzti. Tā vietā, uzglabā savas drēbes, virtuves piederumus un citus priekšmetus atvērtā tipa plauktos. Bet, ja izvēlēsies šos atvērtā tipa plauktus, uzturi tos kārtībā. Nekārtīgi plaukti liks mājoklim izskatīties haotiski.

Nemaz nespied “pievienot grozam,” vai vēl ļaunāk – nedodies iepirkties pirms mērījumu iegūšanas. Sākumā ir nepieciešams izmērīt savu mājokli. Tu vari izdarīt to pats, vai arī palūdz mājokļa īpašniekam šo informāciju. Visiem mērījumiem ir jābūt pie rokas, kad dosies uz veikalu, it īpaši, ja tev ir nelielas telpas. Pirms sāc dzīvokļa remontdarbus, vai iekārtošanu, tev ir jābūt skaidram plānam par darāmo.


Izveido papildus kārtas


Izmantojot dekoratīvus elementus, var lieliski apvienot mājokļa koptēlu. Dzīvojamo telpu izdekorē ar paklāju uz grīdas un krāsainiem spilveniem, pārklājiem uz dīvāna. Priekštelpu izdekorē ar garu paklāju, bet virtuvē novieto dažādus interesantus dvielīšus. Neaizmirsti arī par sienām! Pēc pasūtījuma izgatavots mākslas darbs parādīs pasaulei tavu personīgo stilu, tāpēc droši vari dekorēt ar tiem neparastākās vietas savā mājoklī – virtuvi, vannas istabu, vai priekšnamu. Pat mazākie nieciņi piešķirs odziņu tavam mājoklim!Dzīvojamā istaba


No ievākšanās līdz sava mājokļa radīšanai


Savs, personīgais, pirmais mājoklis ir liels notikums ikkatra dzīvē. Izdekorējot to pēc savas gaumes, jutīsies gandarīts par paveikto, kā arī, tas būs gana jautrs process! Aiziet, pamēģini! Sāc ar nepieciešamo un nogaidi brīdi – ar laiku idejas pašas nāks prātā un tu zināsi, ko tieši vēlies redzēt savā mājoklī. Ar pareizo dekorēšanas stratēģiju, tavs pirmais mājoklis uzreiz būs tavas pirmās mājas.

November 02, 2022

Atstāt komentāru

Lūdzu atceries: komentāri vispirms tiks izskatīti, pirms tie tiks publicēti.